Записатися на прийом
Медлайт Новини

Стоматологи назвали продукти, які зміцнюють зубну емаль

Додайте в ваш звичайний раціон ці продукти.

Попри те, що вони тверді і стійкі, зуби також надзвичайно чутливі.

Саме вони і ясна найбільше страждають від неправильного харчування і типового дефіциту вітамінів, мінералів і мікроелементів, пише Хроніка.інфо з посиланням на womanel.Прі нездорової дієти з низьким вмістом жирів і мікроелементів зуби стають ламкими, чутливими, а на їх поверхні утворюються плями. Десни також починають кровоточити і піддаватися всіляким видам мікробов.Прічіни виникнення карієсу і проблем з яснами можуть бути в агресивному середовищі навколо них, а також, можливо, при відсутності необхідних поживних веществ.

ВІТАМІН С

Вчені спостерігали за мікроскопічними зразками тканин ясен людей, в їжі яких міститься мало вітаміну С. Десни цих людей сильно пошкоджені -коллаген і інші структурні компоненти цієї тканини знаходяться в стані тривоги. Після того, як учасники дослідження отримували 70 мг вітаміну С щодня протягом шести тижнів, стан тканин помітно змінилося, а поверхня ясен вировнялась.Сегодня як терапевтичної заходи лікарі призначають близько 500 мг вітаміну С, а для профілактики від 70 до 100 мг на день Джерело вітаміну С добре відомі. Такі свіжі фрукти і овочі, відвар шипшини або чорниці, квашена капуста, петрушка. Фахівці рекомендують рівномірно розподіляти продукти, багаті вітаміном С протягом дня, оскільки велика частина його не всмоктується, а просто виводиться з організма.

КАЛЬЦІЙ

За словами лікарів, ідеальна добова доза кальцію становить близько 1200 мг. В основному він виходить через споживання молока і молочних продуктів. Причинами низького вмісту кальцію є дієта або активний спорт, часта втома, нервове напруження, важкі операції або травми, переміщення в іншу кліматичну зону. У таких випадках рекомендується додаткове споживання кальцію. Це особливо вірно для жінок, які страждають більше при дефіциті кальція.Две чашки свіжого молока або йогурту, 20-30 г жовтого сиру і 100 г сиру ледь забезпечують щоденну дозу кальцію. Якщо у людини проблеми з травленням, необхідний кальцій не засвоюється, і навіть якщо ми будемо їсти більше молочних продуктів, ми все одно будемо страждати від нестачі цього елемента. Важливо знати, що для максимального засвоєння кальцію з продуктів необхідні магній, вітаміни D і K. Тобто багато зелених салатів, риби або риб’ячого жіра.Однім з найбагатших джерел кальцію є кунжут — знайоме всім дрібне зерно, яким посипають хліб, булочки або іншу випічку. За словами дієтологів, вживання жменьки кунжуту в день забезпечить організм необхідною кількістю кальцію, а також корисної клетчаткой.Суточную дозу кальцію можна отримати і випиваючи один літр свіжого молока або йогурту; з’їдаючи 200 г твердого сиру; 4 баночки консервованих сардин; 50 г мигдалю; 300 г бананов.

ФОЛІЕВАЯ КІСЛОТА

Фоліевая кислота (або фолацин) — це речовина, яка відноситься до групи водорозчинних вітамінів — вітамін B9. Фолацин — це кофермент, необхідний організму для накопичення м’язової маси і утворення гемоглобіну, оскільки він бере участь в синтезі амінокислоти серину і нуклеїнових кислот в метаболізмі тирозину, аскорбінової кислоти (вітамін С) і вітаміну В12.Етот вітамін також надзвичайно важливий для здоров’я ясен. Його може бути недостатньо, навіть якщо в крові достаточно.Поетому фолієву кислоту часто додають в комплекс вітамінів групи В.Лучшімі джерелами фолієвої кислоти є пивні дріжджі, печінка, боби і зелений салат. Якщо навіть щось в цьому списку є кожен день на вашому столі, ви можете обійтися без вітамінного комплексу. Ці продукти містять вітаміни групи В в достатній кількості і оптимальної комбінації.